dijous, 12 d’abril del 2012

Els orígens humans de la Vall de Llémena

Xerrada a càrrec de l'arqueòleg Albert Aulines

Divendres 13 d'abril, a dos quarts de 10 del vespre, a la Biblioteca Miquel Martí i Pol de Sant Gregori,  l'arqueòleg Albert Aulines parlarà de les excepcionals troballes del període Neandertal a Domeny.

Aquest mes d'abril una excavació arqueològica a Domeny està posant al descobert les evidències humanes més antigues de la Vall de Llémena.

Aquesta excavació consisteix en la localització de centenars d’eines de pedra fabricades ara fa entre 300.000 i 100.000 anys per una espècie humana avui extingida: la neandertal.

Aquests instruments lítics presenten un excel·lent estat de conservació. El seu tall encara és ben viu perquè s’han preservat durant mil·lennis dins d’uns sediments originats pel volcà Puig d’Adri. Això és un fet únic i excepcional a la península Ibèrica.

La investigació arqueològica a Domeny té lloc en un terreny propietat de l’AP7 i és possible gràcies al finançament d’Abertis Autopistas, la coordinació científica de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) i l’execució tècnica de l’empresa ATICS SL.

Per a més informació consulteu la Blocteca de Sant Gregori.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada