dilluns, 12 de setembre del 2011

RECORDANT: ARTESANS A LA PLAÇA DEL SOL

L'ATENEU: 20 ANYS

L'abril de 2006 l'Ateneu va publicar el treball Artesans a la Plaça del Sol (Aproximació al Patrimoni Cultural de Sant Gregori) dels amics Narcís Canadell, Joaquim Castanyer, Joan Teixidor i Ramon Vidal.

La publicació d’aquest treball vol ser un petit homenatge a totes aquelles persones que han fet possible el desenvolupament del nostre poble i la transmissió de coneixements i maneres de fer entre generacions.

És, però, també un recordatori dels nostres deures i de la nostra responsabilitat amb el present... I és que, per saber qui som és imprescindible saber d’on venim i com hem arribat aquí, qui ha fet l’esforç i el que ha costat arribar-hi. Sens dubte, en la tasca de recuperar la nostra memòria hem de ser-hi tots i totes, i no només els veïns i veïnes de Sant Gregori.

La Vall de Llémena té, certament, una història comuna; per poc que mirem enrera hi han forts vincles culturals, econòmics, socials i familiars que ens conviden a obrir-nos a la comunitat llemenenca i, des d’aquesta perspectiva, a plantejar-nos el repte de la recuperació del nostre patrimoni de manera mancomunada i solidària. 
El mateix mes d'abril del 2006 a la rectoria de Cartellà es va presentar la I Mostra d’Oficis Artesans.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada