divendres, 10 d’abril del 2015

Exposició de pintures JUMA

Us volem recordar que fins al 30 d'abril, a la biblioteca Miquel Martí i Pol, podeu visitar l'exposició de pintures de JUMA (Juana Maria Delgado), companya de l'Ateneu i veïna de Canet.


Aquesta és l'aproximació que en Pep ens fa de l'exposició:

“La majoria de suports de les peces escollides en la mostra parteixen de la utilització de materials reciclats. A la Juma no li agrada llençar els objectes vells. Diu que estan plens de vida i de vivències compartides i els aprofita per a fer obres d’art. Fustes velles, antigues portes, fulloles, baldes d'armaris, pintures del seu pare... Són materials que varen ser creats en el seu moment per realitzar altres funcions, i que s’aprofiten com un símbol més de metàfora per dotar de sentit a les obres. Es parteix del reciclatge de materials per crear un fil conductor que ens porta a interpretar cada objecte.

El compromís personal de la Juma com a artista està en el que fa, en el viure de cada dia, i en crear de manera conseqüent amb el que pensa. Crear és una cosa que només es pot fer des de la necessitat de fer-ho, i de viure-ho. Una obra d’art requereix molt més que la simple inspiració que molts s’imaginen, requereix molta dedicació i treball.

Donar vida a la matèria mitjançant la vinculació del treball amb les mans, la força de la creativitat i la capacitat d’abstracció juntament amb l’aportació d’emocions i la contemplació de delit estètic que generen vivències úniques, que sorgeixen dels paisatges i moments a vegades viscuts a vegades somiats....

La Juma, sempre ha pintat perseguint la llum, el color, les atmosferes, els reflexos, ... la natura que ens dóna vida i que anem perdent pel “progrés”. La composició amb objectes retrobats construeixen metàfores, poemes visuals, per estimular la percepció, amb missatges subliminals.

El seu art vol expressar i transmetre emocions, sentiments, pensaments i coneixements.”

Si feu clic aquí veureu com treballa la JUMA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada