dilluns, 23 de desembre del 2013

L’Ateneu també és 7 en 1

L’Ateneu és DEBAT: una de les principals funcions dels Ateneus des de la seva constitució a mitjans del segle XIX ha estat la d'actuar com a centres de reflexió i de debat, espais on es creava opinió i es discutien idees en un entorn de llibertat i de respecte. Ara més que mai, enmig d'una allau d'informació, ens cal un espai on dialogar, un espai que ens ajudi a trobar claus per entendre el present i enfocar el futur. I l’Ateneu de la Vall de Llémena ho hem intentat fomentant el debat amb persones com Santiago Niño Becerra, Arcadi Oliveras, Josep-Maria Terricabras, Joan Manuel del Pozo, Pere Pugès, Xavier Arbós, Joaquim Nadal,... Poca broma!


L’Ateneu és CULTURA: des de l’Ateneu hem anat organitzant tallers i diferents activitats per conèixer millor els valors de la Vall de Llémena. Hem parlat d’aigua, de fòssils, de volcans, de bolets, d’ocells,...



L’Ateneu és LECTURA: el club de lectura està funcionant d’allò més be. Llibres i persones amb ganes de llegir-los i comentar-los. Un cop al mes hi ha trobada del Club de Lectura. I llegir porta a escoltar els autors, a fer una sortida per conèixer els indrets i les històries dels llibres,... Fins i tot ens hem atrevit a fer un maridatge de poesia i vins!



L’Ateneu és DIVERSIÓ: a més d’una bona colla d’activitats que podríem etiquetar de divertides, l’esplai durant l’estiu és un espai de diversió. Ja fa uns vint anys que durant el mes de juliol, Cartellà s’omple de l’ambient d’esplai. El Casal de Cartellà aplega més d’un centenar de mainada i de joves que passen quatre setmanes gaudint de l’entorn, de l’antiga rectoria i d’un equip de gent dedicada a què tot funcioni.


L’Ateneu és TERRITORI: amb les excursions organitzades ja hem recorregut una bona part del nostre País. Tot i que actualment aquesta secció ha parat una mica de caminar, de ben segur tornarem a agafar empenta per conèixer més i millor el nostre territori.


L’Ateneu és SOLIDARITAT: col·laboracions amb d’altres entitats de la Vall, tenir la seu oberta a entitats amb objectius afins als de l’Ateneu o directament organitzant projectes solidaris com la col·laboració d’enguany amb la Marató de TV3, fa l’Ateneu més solidari que mai.



L’Ateneu són PERSONES: Els més de 500 socis de l’Ateneu són una realitat que empeny la junta a tirar del carro i són alhora la garantia que el projecte de l’Ateneu té el futur assegurat.



Tant de bo que l’any vinent puguem dir que l’Ateneu és 8 en 1, 9 en 1,...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada