diumenge, 6 de maig del 2012

FESTA REMENÇA

Al darrer número del butlletí Banya de Boc, hi podem llegir aquest article sobre la propera Festa Remença:



3ª FESTA REMENÇA DE LA VALL DE LLÉMENA
26 de maig de 2012 a Sant Martí de Llémena

Queden pocs mesos perquè els remences arribin de nou a la Vall de Llémena i poder recordar de nou la seva història.

Aquest 2012 la cita de la 3a Festa Remença serà el dia 26 de maig a Can Sala de Granollers de Rocacorba, el bressol del nostre remença Pere Joan Sala, i que va ser el cabdill de la segona revolta el 1484.

La festa comptarà amb els elements que any rere any s’han anat consolidant i que configuren l’essència de la festa: la xerrada divulgativa, l’arribada del gegant remença i els seus timbalers, la representació de l’assemblea remença acompanyada de la coral de Sant Gregori, les danses tradicionals, els quadres costumistes, el berenar remença de la Cuina de les Carboneres o la caminada popular per fer entrega de la forca remença.

I el més important, que veïns i veïnes dels quatre pobles de la vall de Llémena ens reunim per un dia, en un indret de la vall, per recordar els pagesos del passat que van lluitar per la seva llibertat i per la defensa d’aquesta terra.

La festa ens ha permès a molts de nosaltres descobrir una petita part molt important de la història d’aquesta vall, i avui tots sabem d’una o altra manera explicar qui eren els remences.

Fins i tot, arreu de Catalunya la nostra festa comença a tenir el seu reconeixement i el passat desembre de 2011 va rebre el 1er Premi a l'Activitat Sociocultural dins els Premis 2011 convocats per la Federació d'Ateneus de Catalunya, i que va presentar l'Ateneu de la Vall de Llémena. L'acte d'entrega de premis es va fer al Caixaforum de Barcelona i vam tenir l'oportunitat de donar a conèixer la nostra Vall.

La Mancomunitat i les diferents entitats que hi col·laboren a la Vall de Llémena ja han iniciat els preparatius per a l’organització de la 3a edició, però encara esteu a temps per afegir-vos als diferents grups de treball i ajudar a fer créixer encara més la festa i, sobretot, contribuir a enfortir la xarxa social entre els pobles de la Vall.

Són diferents els espais on podeu col·laborar:

  • Espai d’ambientació per ajudar a fer els vestits remences 
  • Espai de danses on aprendre a ballar danses tradicionals per representar el dia de la festa 
  • Cantar amb la coral de Sant Gregori 
  • Espai de percussió per aprendre a tocar timbals que acompanyaran el gegant remença i els seus capgrossos 
  • Disfressar-vos de remença per representar les escenes costumistes de la festa
  • Participar com actors/actrius de l’obra de teatre
  • Suport logístic en l’organització. 

No us ho penseu més, us ho passareu bé, serà divertit i fareu amics. I si voleu només participar a la festa disfressant-vos de remences, només cal que ens ho digueu i us ajudarem a fer els vostres vestits.

Per a més informació podeu conttactar amb la Mancomunitat de la Vall de Llémena (tel. 972428300 / info@valldellemena.cat).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada