dilluns, 19 de novembre del 2012

EXCURSIÓ A LA SALUT

De SANT FELIU DE PALLEROLS 
al SANTUARI DE LA SALUT

Diumenge 25 de novembre


Si us agrada caminar, ...si us agrada la muntanya i a més us agrada compartir bons moments, no us podeu perdre la propera excursió.

Com tots sabem, a la tardor és el millor moment per gaudir de la varietat cromàtica que ens ofereix el paisatge de muntanya.

I en aquesta ocasió, en Jesús Busquets ens n’ha preparat una amb molt de carinyo. Com que vol compartir amb tots vosaltres la “seva terra” -ell n’és fill-, ens ha preparat la volta circular que puja des de Sant Feliu de Pallerols fins al Santuari de la Salut passant pel Coll d’Uria.

La sortida la farem com sempre amb cotxes particulars i quedem a les vuit del matí (08:00) a la plaça del pavelló de Sant Gregori. Calculem que l’arribada a Sant Feliu de Pallerols serà cap a les nou (09:00).

Quan arribem comprarem el pa a la fleca de la Coop. Verntallat, temps just per fer un cafè i un most, apropar-nos a l’aparcament de l’antiga estació de tren, preparar-nos i sortir.

La caminada efectiva de la volta que farem serà d’unes cinc hores, però com que hem de parar a esmorzar i dinar, calculem que tornarem a Sant Gregori cap a dos quarts de sis de la tarda (17:30), l’hora ideal per anar a votar.

Coneixerem de prop part dels antics molins del riu Brugent. Del Coll d’Uria fins a dalt del pla, travessarem clapades de bosc de gran bellesa, -boscos de aulines, roures i aurons, boscos de castanyers, fagedes, ...-, en el tram final gaudirem del fabulós paisatge de l’altiplà del Collsacabra, no sense abans haver passat prop del casalot de Riubrugent, el Clot de l’Infern, poblat íntegrament per faigs, i el Coll d’Uria, divisòria d’aigües de les conques del Brugent i del Fluvià.

O sigui, teniu clar que gaudireu, com en poques ocasions es pot fer, d’un dels millors paisatges que ens ofereix la muntanya a la tardor.

No us descuideu de portar la càmera de fer fotos, ...aquest cop s’ho val.

Ens veiem el diumenge, ...si no abans.

Salut

Secció excursionista de l’Ateneu de la Vall del Llémena



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada