divendres, 8 de febrer del 2013

VALLTER - PASTUIRA

Travessa per la neu amb raquetes o crampons

17/02/2013

Ja hi ha un bon gruix de neu a les muntanyes del Pirineu i com cada any anirem a tocar-la. Aquest cop volem fer la travessa que puja des de Vallter (2.070 msnm) fins al Pastuira (2.692 msnm.).

El Pastuira (o Les Borregues) és una muntanya que es troba a mig camí entre Vallter i el Balandrau, a la carena que uneix el Gra de Fajol i el Puig de Fontlletera.

Aquesta travessa és la més “heavy” de l’any. Pirineu i nevat són sinònim de forta pendent i dificultat.

Cal anar ben equipats amb roba tècnica per a alta muntanya, raquetes i/o crampons. Qui no en tingui els pot llogar, per tant, és IMPRESCINDIBLE QUE ENS COMUNIQUEU LA VOSTRA PARTICIPACIÓ.

Dificultat: Alta, degut al desnivell acumulat i que gran part de l'ascens es realitza fora de camí i amb neu o gel. Cal un bon estat de forma física i no és recomanable per a menors de 16 anys.

Com sempre, la sortida la farem amb cotxes particulars des de la plaça del pavelló de Sant Gregori a les 6:00 del matí. Un cop arribats a Vallter deixarem els cotxes a l'aparcament del refugi.

Començarem pel camí del refugi de Vallter pujant en direcció al Coll de la Marrana (2.530 msnm.). Un cop allà seguirem carenant sense perdre alçada per Les Bretes Blanques fins arribar al cim del Pastuira (o Les Borregues). Un cop fet el cim tornarem tot desfent el camí d’anada.

Secció excursionista de l’Ateneu de la Vall de Llémena

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada