dimecres, 26 d’octubre del 2011

LA MATERNITAT D'ELNA

L'últim diumenge de novembre, el dia 27, temin la possibilitat de fer una visita a la Maternitat d'Elna. Sortirem amb autobús per anar primer a la platja d'Argelés on fa 70 anys milers d'exiliats republicans catalans varen ser tancats i tractats molt injustament, al cementiri de Cotlliure, on està enterrat el poeta Machado, que va morir en la retirada cap a França i a la Maternitat d'Elna, on la suïssa Elisabeth Eidenbenz va salvar la vida a gairebé 600 nadons i les seves mares.

Tindrem una guia d'excepció, l'Assumpta Montellà. En obrir l'enllaç de l'Assumpta  hi podem llegir:
Historiadora de professió, per devoció, per vocació, amb passió, amb vehemència, amb intensitat. Això comporta que sigui una historiadora poc convencional...i també perquè m'agraden les històries de les persones anònimes, històries menudes, d'herois que no surten en els manuals d'Història, històries que mai faran història...o potser si. 

Aquesta sortida estava prevista fer-la el mes de gener amb el Club DeLectura però l'ajuntament d'Elna ha previst tancar el palauet per fer-hi reformes i posar en marxa un projecte de museïtzació de la maternitat. Per aquest motiu s'avança la sortida.

Les places són limitades a unes 35 persones. Contesteu aquest correu si us interessa i per ordre d'arribada anirem configurant la llista de participants.


LES FOTOS DE LA SORTIDA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada