dilluns, 10 d’octubre del 2011

DE LECTURA

Bon dia a tots i totes,

El passat dijous al vespre vàrem fer la primera trobada del Club de lectura de la Vall de Llémena. Va ser molt satisfactori veure que comencem un itinerari que ens pot portar moltes coses bones, sensacions, nous coneixements i noves maneres d'interpretar un text a partir de la posada en comú d'allò que el text ens suggereix a cadascú de nosaltres.

La idea de crear aquest club de lectura va sorgir ja fa un temps després de reiterades converses respecte la conveniència de muntar un grup a Sant Gregori. La intenció més bàsica és crear un punt de trobada i de debat i alhora establir un fòrum prou interessant per a què escriptors, editors i experts en literatura valorin la possibilitat d'acompanyar-nos en les nostres tertúlies.

Aquest és l'esquelet: un grup de gent, uns llibres per llegir i un lloc per trobar-nos i debatre sobre les nostres lectures. La resta: el bon ambient, l'interès, les ganes, les aportacions de cadascú que són singulars i això les fa úniques i extraordinàries, és el que farà que el Club passi de ser interessant a molt interessant.

Consideracions tècniques: Pel que fa al dia de les trobades vàrem acordar que cada mes seria un dia diferent, atès que a ningú li va bé el mateix dia. Així, excepte en casos en què pel fet de convidar l'autor ens haurem de cenyir a la seva agenda, en finalitzar una trobada acordarem entre tots els presents el dia que es farà la pròxima.

De la mateixa manera vàrem decidir que si un llibre, per la seva complexitat o extensió requereix més d'un mes per llegir-lo farem la sessió al cap de cinc setmanes...o sis.

Quant a l'hora també vàrem decidir fer les trobades a les 20:30 enlloc de les 20:00. Ja sabeu que les trobades a l'hivern es faran a la Biblioteca de Sant Gregori (aquí mereix un agraïment especial la Marisa Serret) i quan vingui el bon temps tornarem a Cartellà. I dir que es tracta d'un grup obert i que totes les idees que sorgeixin seran ben rebudes.

Pel que fa a l'obtenció del llibre, el podem comprar individualment o bé entre dos (he mirat que en la majoria dels casos es tracti d'edicions de butxaca) o demanar-lo a la Biblioteca. La Marisa va explicar que ara no hi ha préstec interbibliotecari entre la Biblioteca de Sant Gregori i la resta de biblioteques públiques però sí que n'hi ha entre la Biblioteca de Girona (Casa de Cultura) i la la resta de biblioteques de Catalunya.

En el bloc que hem fet clubdelecturasantgregori@blogspot.com hi ha un enllaç al catàleg i motor de recerca de les biblioteques públiques de Catalunya i allà podeu saber on hi ha un exemplar del llibre que busqueu. En pocs dies el tindreu a la Casa de Cultura i quan el reben des d'allà us envien un sms per dir-vos que ja el podeu anar a buscar.

Un altra consideració absolutament tècnica, però més interessant, és que donada l'hora de les trobades vàrem decidir incloure el sopar a la tertúlia de manera que ens posarem d'acord per portar cadascú alguna cosa per picar. Així mentre debatem sobre llibres anirem picant i bevent. Es podrien convertir en unes trobades literàries i gastronòmiques.

Dir-vos que l'ambient ahir va ser formidable, que agraeixo a tothom que va venir i també qui no va poder però es va interessar perquè aquest projecte tiri endavant i ens faci a tots una mica més 'rics' en el sentit més poètic del terme. Us envio el díptic que vàrem repartir i també una entrevista a la Blanca Busquets. Bona lectura!!
Carme Callejón Font
La nevada del cucut, de Blanca Busquets. Editorial Rosa dels ventsPròxima trobada: 7 de novembre, a les 20:30, a la Biblioteca de Sant Gregori.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada