diumenge, 30 de gener del 2011

Cineforum musical el dia 11 de febrer


“L'orchestre/L'orquestra”

NOTA ARGUMENTAL

Són els primers dies de l’estiu, les classes tot just han acabat, i un grup de joves estudiants de música de les comarques gironines es disposen a viure una experiència que no els deixarà indiferents. L’escola de música de Sant Gregori ha convidat Philippe Fournier, director de la orquestra simfònica de Lyon, i prestigiós pedagog musical, per dirigir unes jornades intensives de formació de directors d’orquestra, i paral·lelament dirigir una orquestra per a joves instrumentistes. En David Pérez i en Pere Solés seran testimonis d’excepció de la vivència singular que aquest documental vol presentar.

El repte està servit: amb poques hores d’assaig, els joves músics provinents de diferents escoles de música,  amb diversitat d’instruments, formació, edats i nivells, han de preparar un concert públic per el darrer dia de les jornades. Fournier compta però amb una eina poderosa: l’amor i el respecte per la música. L’èxit de l’empresa ve garantit per la motivació que ell s’encarregarà de potenciar i estimular en els participants.

El documental ens fa còmplices d’un desplegament magistral d’estratègies educatives encaminades a contagiar l’entusiasme i el compromís que exigeix tota execució artística. L’habilitat de Fournier i la resposta responsable i il·lusionadadels nois i noies constitueixen l’eix narratiu d’aquesta cinta, que pretén traslladar a l’espectador el privilegi de presenciar l’evolució d’un procés fascinant de perfeccionament artístic i personal. Viurem amb els joves instrumentistes, i per intercessió de Fournier,  la descoberta d’una sensibilitat insospitada, bastida a força de talent, creativitat, espiritualitat, constància, confiança i grans dosis d’humanitat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada