dijous, 15 de gener del 2015

D'excursió per la Costa Brava

La secció excursionista de l’Ateneu de la Vall de Llémena ens tornem a posar en marxa.

Per aquest 2015 tenim previst anar fent excursions per indrets de la nostra província que tinguin un encant especial. Llocs que ja us anirem anunciant amb un parell de setmanes d’antelació perquè us pugueu organitzar.

Sense voler espantar a ningú, intentarem que siguin excursions de nivell mig per tal que la majoria puguem fer-les sense massa dificultat i ens hi sentim còmodes. Tot i així, a cada convocatòria, ja anunciarem de quin nivell de dificultat es tracte.

Per altre part, com que pretenem fer-les per llocs pintorescos i les experiències seran múltiples i divertides, a final d’any ens agradaria fer una exposició permanent de les millors fotografies realitzades per tots vosaltres a la Rectoria de Cartellà.

Bé doncs, anem a per la primera.!!! Calcem-nos les velles xiruques, pengem-nos la motxilla a l’esquena i no ens en descuidem de la càmera de fotografiar...

Hem pensat que per ser la primera de l’any, estarà molt bé anar a fer un tram del camí de ronda. Un tram que pels seus paisatges sobren tots els qualificatius. Autèntica Costa Brava.!!! Senzillament, espectacular.!!!

DE LA CALA SALGUER DE PALAMÓS
AL CAP ROIG DE CALELLA DE PALAFRUGELL


Diumenge, 25 de gener de 2015

  • 08:00 sortida de la plaça del pavelló de Sant Gregori.
  • 09:00 Aparcament de Cala Salguer
  • 13:00 tornada a l’aparcament de Cala Salguer (14:00 St. Gregori)


DURADA: 4 hores d’excursió (2 ••• - 3 hores de caminada efectiva)
DIFICULTAT MITJANA. Apta per a majors de 8 anys i caminadors acostumats a desnivells constants amb esglaons i en camí abrupte. Camí de sauló
RECOMANACIONS: Roba lleugera i calçat amb bona sola adequat per la practica del senderisme.

A les 08:00 sortirem de Sant Gregori amb cotxes particulars. Ens re-trobarem a les 08:45 a benzinera de St. Joan de Palamós (sortida 326) per acabar d’arribar-nos fins a l’aparcament de Cala Salguer on cap a les 09:15 començarem a caminar. I al cap de quatre hores (a les 13:00) tornarem a estar als cotxes per poder dinar a casa en una hora prudent.

D’anada cap al nord passarem entre alzines sureres, pi roig, garrigues i gatoses tota vora dels penya segats veient l’espectacularitat del paisatge que ens ofereix el tram del camí de ronda. Passarem per la Platja del Castell, el poblat Iber, ens aturarem a fer un re-agrupament al mirador entre la Cala Canyers i Cala Corbs, continuarem en direcció a la Cala Estreta on ja tocarem sorra, seguirem cap a la Cala de Roca Bona, la Cala de Cap de Plans i la Cala El Crit on agafarem aire per pujar fins al Cap Roig. Un cop a dalt, de tornada ens endinsarem per la pista que ens marca la GR-92 en direcció cap a Roques d’Ase. Un cop allà, pel corriol de baixada ens decantarem cap al paratge del Castell i continuarem fins a la Barraca d’en Dalí per tot seguit arribar altre cop a la Platja del Castell. Allà farem una merescuda parada de relaxació a la sorra, on segons les temperatures i del temps que disposem, les més valentes i els més valents podran fer la primera remullada de l’any. I ja per últim acabarem d’arribar-nos fins als cotxes aparcats a Cala Salguer on ens recollirem.

No cal dir que el paisatge de tot el recorregut ens farà exclamar més d’un: “Ooohhhh que macu” i la càmera de fotografiar tindrà feina per immortalitzar les seqüencies d’imatges idíl·liques que s’aniran succeint. ...de ben segur que amb aquesta primera excursió se us farà llarga l’espera per la següent.

Agrairem prèviament ens comuniqueu la vostre intenció de venir:
CONTACTES: Jesús Busquets i Pere Casamitjana

Nota: L’Ateneu de la Vall de Llémena no es fa responsable de qualsevol anomalia i/o incidència ocorreguda per part dels participants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada