dissabte, 26 d’octubre del 2013

L'Ateneu busca


A la tardor comencem a pensar en allò que hem fet i a la vegada mirem cap al nou curs, ben bé com si canviéssim d'any. A l'Ateneu, a més, toca renovació de la junta el mes de novembre, i aquest fet accentua el sentiment ambivalent d'enyor i d'il·lusió pel futur. Els darrers quatre anys hem obert l'Ateneu a la Vall, a la seva gent i al seu entorn natural.

El conveni amb la Mancomunitat, la implicació en la Festa Remença i les jornades temàtiques com la dels volcans, fòssils, boIets, el riu i els ocells són exemples de la nostra voluntat de posar en valor la història i el patrimoni natural de la Vall de Llémena. Hem buscat respostes i ens hem fet preguntes sobre aspectes ecològics de la Vall, sobre el per què, el qui i el com de la crisi, sempre afavorint el debat i la participació dels veïns.

Hem engegat el Club de Lectura en col'laboració amb la biblioteca Miquel Martí i Pol, i a hores d'ara podem dir que ja el tenim consolidat. Una bona mostra és la participació d'una colla de lectors entusiastes i la capacitat de transcendir més enllà de la Vall: autors de reconegut prestigi han assistit a les tertúlies, hem participat en mitjans de comunicació i en premis d'àmbit nacional català.

Disposem d'una secció excursionista que ens ha ajudat a descobrir, tot caminant, indrets magnífics de la Vall i d'altres llocs de Catalunya, sense oblidar el repte de trepitjar els cims del Pirineu.

Hem mirat de fer arribar tot el que fem a través del blog, i més recentment amb la nova web.

Malgrat que aquests anys han coincidit amb els d'una crisi sense precedents a la nostra memòria viscuda, hem cregut en tot moment que l'associacionisme cultural havia de ser l'energia per no aturar-se i poder continuar promovent valors com la solidaritat i l'altruisme, amb la visió independent i plural que han tingut sempre els ateneus. Tot i les dificultats econòmiques, l'Ateneu ha crescut amb nous socis i ens omple d'optimisme veure com moltes famílies noves de la Vall
se'ns han acostat.

Conscients d'aquestes dificultats, hem obert la rectoria de Cartellà a una bona colla d'entitats culturals, caus, grups escolta, etc .. per facilitar les seves activitats assembleàries i d'educació en el lleure, i moltes s'han adherit a l'Ateneu.

Entre tots ens ha estat possible fer obres de millora importants a l'edifici. No hem d'oblidar que
sobre la rectoria pivoten moltes de les activitats que organitzem, i és la peça clau del casal d'estiu, la principal de totes. La rectoria, però, és molt vella, i busquem la complicitat dels ajuntaments,  veïns i del Bisbat per poder dur a terme noves obres en l'estructura de l'edifici que ens assegurin poder-ne gaudir durant molts anys més.

Al darrere de tot plegat hi ha un grup d'ateneistes que, des de la junta o des de les seccions i projectes que han volgut tirar endavant, hi posen temps i il'lusió per fer-ho possible. Després de quatre anys toca una renovació, i per això busquem noves persones que ajudin a estirar de l'Ateneu.
Animeu-vos!

(Article publicat al núm 87 de la revista 7EN1 - Octubre de 2013)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada