dimecres, 4 de maig del 2011

L'ASSOCIACIÓ EL 42 ES PRESENTA


L’associació de joves El quaranta-dos està formada per cinc joves del poble de Sant Gregori i de la Vall del Llémena; neix el 6 de Març del 2010, amb l’objectiu d’oferir un espai d’educació en el lleure per als infants i joves de la Vall.

Durant aquest any passat hem anat fent diverses activitats; la primera, ens va servir per començar a iniciar aquest projecte comú entre la nostra associació i els infants. Va ser a la Festa Major de Sant Gregori, on vam fer una petita gincama. Entre tots la vam valorar molt positivament. Per Nadal vam oferir un casal als matins, on vam treballar molt amb els tallers i les tradicions d’aquestes dates. La valoració va ser de gran èxit, tant pels monitors com pels participants.

Des del principi de curs estem immersos en el projecte de Casal d’Hivern. Cal dir que aquest era el nostre primer projecte de l’associació. Estem molt contents del seu curs i esperem que segueixi endavant durant el proper curs.

Finalment, des de l’Ateneu se’ns va oferir portar aquest any el Casal d’Estiu, i de seguida vam veure que era una gran oportunitat per donar-nos a conèixer i alhora reflectir les nostres ganes de treballar amb infants i joves. Dir-vos que assegurem mantenir totes aquelles activitats que creen l'ideari d’aquest casal, com són l’acampada, les cabanyes i el tracte proper entre infants i famílies.

Per fer-vos una petita introducció de com treballem i com enfoquem el Casal d’Estiu, us podem dir que l’educació que volem oferir està enfocada com a eina de convivència entre els infants participants. Pretenem educar des de la llibertat i el respecte, juntament amb el compromís cap a la resta i cap a l’entorn, sense deixar de banda potenciar i fomentar la llengua com a via d’expressió i establir relacions socials, ressaltant la importància del modelatge dels monitors.

En quant a la metodologia amb la que treballem, es basa principalment en el centre d’interès i a partir d’aquest tenim en compte diverses variables com el medi, els participants i els objectius educatius marcats.

A més a més, aquest treball dut a terme durant l’estiu el potenciarem mitjançant un eix d’animació motivador i engrescador pels infants i joves, on la majoria de les activitats aniran lligades entre elles.

Durant el mes de juliol, els participants del Casal d’Estiu de Cartellà coneixeran les festes més significatives de Catalunya. També descobriran els elements més importants que apareixen a les festes, com els castellers, els timbalers, els grallers, els gegants, els cap-grossos, les bèsties, els dimonis, els hereus i pubilles, etc.

Les finalitats educatives que pretenem amb aquest eix d’animació són: fer sentir als nens i nenes protagonistes de les activitats, desenvolupar la seva imaginació i creativitat i fer-los participar, conviure i comunicar-se amb tothom.

El tipus d’activitats que es faran són d’ambientació, culturals i socials, creatives, esportives, lúdiques, de natura, de nit i excursions.

Per acabar, només voldríem donar les gràcies a l’Ateneu i a l’equip de pares/mares per la confiança i recolzament que se’ns ha ofert i animar-vos a participar, tant als nens i nenes com als pares i mares, en aquest nou projecte.

Ens fa molta il·lusió formar part d’aquest projecte i esperem que vosaltres també en gaudiu!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada